Miksi pulssi on valmentavan esihenkilön tärkeimpiä työkaluja?

Valmentava johtaminen on kiistämättä yksi modernin työelämän peruspalikoita. Sen perusajatuksena on antaa työntekijöille ja tiimeille enemmän tilaa käyttää osaamistaan, harkintakykyään ja nauttia onnistumisista. Erityisesti asiantuntijaorganisaatioissa tämä johtamistapa on välttämätön, sillä vain valmentavalla johtamistyylillä työntekijöiden osaaminen pääsee organisaation käyttöön.

Valmentavassa johtamisessa esihenkilö ei ole "kuskin paikalla", vaan hän siirtyy ikään kuin "takapenkille", tukemaan tiimin itsenäistä päätöksentekoa ja ongelmanratkaisua.

Tämä johtamistapa ei kuitenkaan onnistu ilman ymmärrystä tiimin hyvinvoinnista ja ilmapiiristä.

Siksi pulssi-kysely on valmentavan johtajan tärkeimpiä työkaluja

Pulssi mahdollistaa valmentavalle esihenkilölle jatkuvan tiedon siitä, miten tiimi voi. Pulssi-kysely antaa esimerkiksi palautetta työn organisoinnista ja esihenkilön omasta johtamistyylistä. Tämä tieto auttaa esihenkilöä mukauttamaan omaa johtamistaan tiimin tarpeisiin ja parantamaan yhteistä toimintaa. Pulssin avulla tiimit voivat myös itse tarkastella omia tuloksiaan ja pohtia, miten he voivat parantaa toimintaansa sekä johtaa itseään paremmin.

Pulssin käyttössä tiimipalaverit, kuten "Pulssiretrot", tarjoavat rakenteen tiimin keskusteluille. Niissä pohditaan esimerkiksi, miten uusin mittauskierros on sujunut, mistä hyvät tai huonot fiilikset johtuvat ja mitä muutoksia tarvitaan toiminnan parantamiseksi. Pulssi tarjoaa esihenkilöille ja tiimeille jatkuvaa dataa, jonka avulla he voivat tehdä tietoisia päätöksiä ja oppia yhdessä.

Jaska, Rankku ja Tiia pulssin käyttäjinä

Jaska vetää Acme Oy:llä myyntitiimiä. Jaskan tiimiläiset työskentelevät itsenäisesti ja heillä on tulospalkka. Jaskalle on tärkeää tietää, miten tiimiläiset voivat ja miten hän voi varmistaa heille onnistumisen edellytykset. Hän käy läpi pulssin tulokset ja kommentit ja päättää sen perusteella, millaisiin toimenpiteisiin ryhtyä. Jaskan tiimiläiset eivät hirveän paljon tutki yhteisiä tuloksiaan eivätkä toisensa jättämiä kommentteja tuloksiin.

Rankun tiimiläisille on tärkeää, että Pulssi tarjoaa työkavereille mahdollisuuden nostaa kissoja pöydälle anonyymisti.


Rankun tiimiläiset tekevät asiantuntijatyötä. Työ on osittain yksilötyötä, osittain tiimityötä. Rankulla on käytössään monia erilaisia kanavia tietää, miten hänen tiimiläisensä voivat. Rankku myös näkee tiimiläisiään "livenä" pari kertaa viikossa yhteisen työskentelyn merkeissä. Rankulle pulssi on yksi tärkeä kanava tietää, miten porukka voi. On erittäin hyvä, että on yksi anonyymi kanava jättää palautetta työilmapiriistä ja työnsujuvuuteen vaikuttavista tekijöistä. Myös Rankun tiimiläisille pulssi on tärkeä kanava tietää, miten työkaverit voivat. He vastailevat aktiivisesti toistensa kommentteihin ja merkitsevät niitä tärkeäksi.

Tiialle pulssi on ensisijaisesti koko tiimin yhteinen työkalu seurata ja parantaa ilmapiiriä ja työn sujuvuutta. Aina kun uudet tulokset ovat valmistuneet, Tiia pitää "fiilisvartin" osana tiimipalaveria. He katsovat tuoreet tulokset ja pohtivat, mistä ne johtuvat: mikä toimii hyvin ja mikä ei. Tiimi keskustelee tuloksista ja sopii pienistä, konkreettisista parannustoimenpiteistä. Tiian tiimi kirjaa kehitystoimenpiteet Pulssi-alustalle, jotta ne tulevat varmasti tehdyksi. Pulssi-palvelu muistuttelee kehitystoimenpiteiden toteuttamisesta ja pyytää arvioimaan niiden etenemistä säännöllisin väliajoin. Tiian tiimi käy myös silloin tällöin kurkkimassa, mitä muut tiimit kehittävät ja ketkä tiimit kehittävät eniten koko työpaikalla.

Osaavathan teidän esihenkilöt hyödyntää Pulssi-kyselyä valmentavan johtamisen tukena?



Edellinen
Edellinen

Pitovoimakyselyt ovat täällä!

Seuraava
Seuraava

Kaksi teemaa, joihin lähtijät lakkaavat vastaamatta -Miksi ihmiset lähtevät? 3/3