MISTÄ KAIKKI SAI ALKUNSA?

Fiilismittarin tarina

Työkaluja paremman työelämän puolesta

Toimitusjohtajamme Mikko istui kymmenen vuotta sitten tiiminsä kanssa asiakkaalla koodaamassa myynninohjausjärjestelmää. Tiimi oli taitava ja modernit Lean-menetelmät olivat käytössä.

Tiimillä oli tapana piirtää seinälle säännöllisesti fiiliskäyrää muun visualisoinnin lisäksi.
Tunteiden virrasta alkoi vähitellen hahmottua, miten suuri vaikutus niilllä oli ihmisten motivaatioon ja tuottavuuteen.

Asia ei jättänyt Mikkoa rauhaan. Ajatus palvelun kehittämisestä, josta muutkin voisivat hyötyä, alkoi yhä enemmän tuntua tärkeältä. Kokemusta työhyvinvoinnin kyselyistä oli jo aikaisemmalta työuralta, mutta nyt palvelu pitäisi toteuttaa jollain ihan uudella ja raikkalla tavalla. Eräänä viikonloppuna mies tarttui haasteeseen ja rakensi ensimmäisen version palvelusta. Palvelu koeponnistettiin ensin tiimin kanssa ja tämän jälkeen asiakasprojekteissa. Aiheesta tehtiin myös diplomityö. Myös sijoittajat uskoivat asiaan ja mahdollistivat keskittymisen vain työntekijöiden sitoutumista ja tyytyväisyyttä parantavan alustan kehittämiseen.

Idean isä on uskonut asiaansa ja tehnyt työtä pitkäjänteisesti intohimonsa johdattamana. Johtoajatuksena on ollut kehittää palvelu, joka antaa työntekijälle äänen, on helppo käyttää ja joka on automatisoitu ja reaaliaikainen. Ihmisillä on oikeus vaikuttaa ja tulla kuulluksi.

Paljon työtä on tehty ja palvelu on kehittynyt, asiakaskunta laajentunut ja tiimi kasvanut ammattilaisilla, joilla on intohimo parantaa tyäelämää nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Mikko Ruokojoki

CEO, FOUNDER
+358 40 070 9319
mikko.ruokojoki@vibemetrics.com

Mikko on IT-alan rautainen osaaja jo 25 vuoden ajalta ohjelmistoliiketoiminnassa, IT-projektien vetämisessä ja henkilöstökyselyissä. Yrittäjyys on ollut veressä jo vuodesta 1998 lähtien.

Sijoittajat

Ali Omar

LL, MBA

Ali on hallitusammattilainen, intohimoinen yrittäjä, lääkari, MBA, enkelisijoittaja ja teknologian harrastaja. Hänellä on kokemusta menestyvän liiketoiminnan kasvattamisesta terveydenhoitoalalla. Hän on palvellut eri muodoissa suomalaista julkista sektoria yli 15 vuotta. Hänen intohimonsa on auttaa yrittäjiä menestymään ja kasvamaan.

Reima Linnanvirta

OTM

Reima on hallitusammattilainen ja enkelisijoittaja, jolla on laaja tuntemus kansainvälisestä liiketoiminnasta, varainhoidosta ja juridiikasta. Hänellä on kokemusta menestyvän liiketoiminnan rakentamisesta juridiikkaan ja liiketoiminnan konsultointiin liittyen.

Janne Jormalainen

DI

Janne on sarjayrittäjä ja enkelisijoittaja. Hän toimii hallituksen puheenjohtajana viidessä kasvuyrityksessä. Janne aloitti uransa isoissa yrityksissä. Nokialla hän vastasi useista yksiköistä, ja oli vastuussa mm. 850 M€ liiketoiminnasta. Janne on työskennellyt yrittäjänä eri aloilla ja perustanut useita yrityksiä. Hän on asunut ja työskennellyt Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Kakkois-Aasiassa.